Trajekty a plavby mezi Švédskem a Polskem

Existuje mnoho osobních a nákladních trajektů spojujících Polsko se Švédskem. Přejezd mezi Polskem a Švédskem na trajektu je mnohem rychlejší než po souši přes Dánsko. Významnými trajektovými přístavy v Polsku jsou Gdaňsk, Gdyně a Świnoujście. Ve Švédsku jezdí trajekty do Polska z přístavů Trelleborg, Ystad, Karlskrona a Nynäshamn (Stockholm). Některé trajekty mezi Polskem a Švédskem jsou pouze pro cestující s vozidly.

Švédsko je s Polskem dobře spojeno trajekty, přičemž trasy spojují hlavní švédské a polské přístavy.
Švédsko je s Polskem dobře spojeno trajekty, přičemž trasy spojují hlavní švédské a polské přístavy.

Fakta + čísla

Aktivní trajektové trasy 4+ (viz níže)
Hlavní provozovatelé trajektů 4 - Unity Line, Polferries, TT-Line, Stena Line (viz níže)
Přejezdy za den 16+

Trajektové trasy

Trasa Poznámka
Ystad do Świnoujście Provozuje Unity Line a Polferries s několika odjezdy v každém směru každý den. Schůdná alternativa k dosažení Německa ze Švédska, protože Świnoujście se nachází na hranici s Německem.
Nynäshamn (Stockholm) do Gdaňsku Je to jediná trasa, kterou provozuje Polferries, spojující Polsko s oblastí Stockholmu. Nynäshamn je pouhých 50 km jižně od Stockholmu.
Trelleborg do Świnoujście TT-Line spojuje Trelleborg s Świnoujście s několika odjezdy každý den. Celková doba přejezdu je 6-7 hodin.
Karlskrona do Gdyně Stena Line spojuje Karlskrona s Gdyní a větší oblastí „Trojice“ v Polsku. Každý den jsou nabízeny 2-3 odjezdy s možností přenocování.

Provozovatelé trajektů

Trajekty mezi Polskem a Švédskem nabízejí minimálně čtyři provozovatelé trajektů. Současnými provozovateli trajektů mezi Švédskem a Polskem jsou Unity Line, Polferries, TT-Line a Stena Line. Polští provozovatelé trajektů (Unity Line a Polferries) mají na trhu silnou pozici, ale jsou k dispozici i další. S ohledem na podmínky na palubě najdete širokou škálu v závislosti na nabízené trase a lodi. Mezi Švédskem a pevninskou Evropou je velké množství nákladní dopravy, takže se budete hodně soustředit na řidiče kamionů a zákazníky nákladní dopravy.


Ostatní trajektové trasy Baltského moře


Hledání lístků na trajekt

Trasy uvedené na této stránce lze rezervovat přímo pomocí FerryScan! Pomůžeme vám s každým krokem procesu rezervace.

Hledat výlety zde
Logo skenování trajektu
Cookies nám pomáhají poskytovat Vám naše služby. Využíváním těchto služeb souhlasíte s jejich použitím. Dozvědět se více