Trajekty a plavby mezi Lotyšskem a Švédskem

Přestože má bohatou námořní historii, v současné době existuje pouze jeden trajekt spojující Lotyšsko a Švédsko. Z Ventspils v Lotyšsku jezdí 2-3x denně trajekt do Nynäshamnu ve Švédsku. Ventspils je asi 170 km (100 mil) na západ od hlavního města Lotyšska Rigy. Ve Švédsku je Nynäshamn přímo jižně od Stockholmu, asi 50 km. Trajekt je v provozu 2-3x denně s vždy dostupným odjezdem přes noc. Pokud cestujete mezi Lotyšskem a Švédskem autem nebo pěšky, je tento trajekt pravděpodobně jedinou možností.

Mapa zobrazující aktuální trajekty mezi Lotyšskem a Švédskem
Mapa zobrazující aktuální trajekty mezi Lotyšskem a Švédskem

Alternativní trajektové trasy

Od roku 2024 by jedinou další možností, jak se dostat z Lotyšska do Švédska autem, bylo cestovat přes Klaipedii v Litvě do Karlshamnu ve Švédsku nebo jet do Tallinnu nebo Paldiski (Estonsko) a odtud cestovat do Stockholmu. Trajekty mezi lotyšským hlavním městem Rigou a Stockholmem se v minulosti uskutečnily, ale v současnosti žádné nejsou.

Fakta + čísla

Aktivní trajektové trasy 1 (viz níže)
Hlavní provozovatelé trajektů Stena Line
Přejezdy za den 1-2 přejezdy za den v každém směru

Trajektové trasy

Trasa Poznámka
Ventspils do Nynäshamn (poblíž Stockholmu) Jediná současná trajektová trasa mezi Lotyšskem a Švédskem. Provozuje Stena Line s 2-3 odjezdy denně v každém směru v závislosti na sezóně. Nynäshamn se nachází přibližně 50 km jižně od Stockholmu.

Provozovatelé trajektů

Stena Line je jediným provozovatelem trajektů z Lotyšska. Stena Line je velká trajektová společnost s obrovskou variabilitou v lodích a zážitcích na palubě. Nebudete mít tolik aktivit na palubě jako provozovatelé trajektů z Finska a Estonska, ale i tak to bude vhodné.


Ostatní trajektové trasy Baltského moře


Hledání lístků na trajekt

Trasy uvedené na této stránce lze rezervovat přímo pomocí FerryScan! Pomůžeme vám s každým krokem procesu rezervace.

Hledat výlety zde
Logo skenování trajektu
Cookies nám pomáhají poskytovat Vám naše služby. Využíváním těchto služeb souhlasíte s jejich použitím. Dozvědět se více