Trajekty a plavby mezi Dánskem a Švédskem

V současné době existují čtyři pravidelné trajekty mezi přístavy v Dánsku a Švédsku. Kvůli mostu Øresund je obecně méně trajektové dopravy mezi Dánskem a Švédskem ve srovnání s jinými zeměmi v Baltském moři. Pokud jedete do/ze severního Dánska, trajekt mezi Frederikshavnem a Göteborgem může být velkou úsporou času. Nejoblíbenější trasa je mezi Helsingørem (Dánsko) a Helsingborgem (Švédsko), což je krátký 20minutový přechod přes 5 km (3 míle) úžinu. Ostatní trasy jsou mezi Frederikshavn a Göteborgem, Grenaa a Halmstad a Bornholm a Ystad. Populární provozovatelé trajektů jsou Stena Line, Bornholmslinjen a Øresundslinjen.

Mapa zobrazující aktuální trajekty mezi Dánskem a Švédskem
Mapa zobrazující aktuální trajekty mezi Dánskem a Švédskem

Fakta + čísla

Aktivní trajektové trasy 4 - Viz níže
Hlavní provozovatelé trajektů Stena Line, Bornholmslinjen, Øresundslinjen
Přejezdy za den 10+

Trajektové trasy

Trasa Poznámka Informace o rezervaci
Grenaa – Halmstad Oblíbená destinace na palubě trajektů Stena Line, kde je obvykle pro cestování vyžadováno vozidlo. Trajektem jsou obvykle dva odjezdy denně v každém směru, přičemž cesta trvá čtyři až pět hodin.
Frederikshavn – Göteborg Rychlá (3 hodiny 30 minut) trajektová trasa mezi dvěma zeměmi ze Stena Line, která také vyžaduje vozidlo (není povoleni pěší cestující). Obvykle jsou v každém směru nejméně tři trajekty denně, v letních měsících je jich více.
Bornholm – Ystad Bornholmslinjen přepraví mezi Bornholm a Ystad za 1 hodinu 20 minut. Počet odjezdů trajektů za den jsou obvykle čtyři, od rána do večera.
Helsingør – Helsingborg Místní nepřetržitá doprava mezi stejnojmennými městy v Dánsku a Švédsku za pouhých 20 minut. Vstupenek je hodně. Zahrnuje také nákladní dopravu. Provozovatelem je Øresundslinjen, součást stejné společnosti jako Bornholmslinjen.

Provozovatelé trajektů

Provozovatelé trajektů operující mezi Dánskem a Švédskem jsou velmi co do velikosti a rozsahu. Stena Line je největším operátorem s největším počtem tras a největšími loděmi. Bornholmslinjen je menší operátor s jedinou trasou mezi Bornholmem a Ystadem. Øresundslinjen provozuje krátký 20minutový přejezd mezi Helsingørem a Helsingborgem.

Nejčastější dotazy

Kolik trajektů je mezi Dánskem a Švédskem?

V současné době jsou mezi Dánskem a Švédskem čtyři pravidelné trajekty, přičemž nejoblíbenější trasa je mezi Helsingørem a Helsingborgem.

Jaké jsou trajektové trasy mezi Dánskem a Švédskem?

Trajektové trasy mezi Dánskem a Švédskem jsou mezi Helsingørem a Helsingborgem, Frederikshavnem a Göteborgem, Grenaou a Halmstadem a Bornholmem a Ystadem.

Jací jsou provozovatelé trajektů mezi Dánskem a Švédskem?

Současní provozovatelé trajektů mezi Dánskem a Švédskem jsou Stena Line, Bornholmslinjen a Øresundslinjen.


Ostatní trajektové trasy Baltského moře


Hledání lístků na trajekt

Trasy uvedené na této stránce lze rezervovat přímo pomocí FerryScan! Pomůžeme vám s každým krokem procesu rezervace.

Hledat výlety zde
Logo skenování trajektu
Cookies nám pomáhají poskytovat Vám naše služby. Využíváním těchto služeb souhlasíte s jejich použitím. Dozvědět se více