Trajekty a plavby mezi Švédskem a Estonskem

Z oblasti Stockholmu jezdí pravidelné osobní a nákladní trajekty do estonských přístavů Tallinn a Paldiski. Trajekty ze Stockholmu vyplouvají z centra města a také z nedalekého přístavu Kapellskär. Kapellskär je asi 90 km severně od samotného Stockholmu. Všechny trajekty z Paldiski vyžadují vozidlo (za vozidlo se považuje i kolo). Pro cestující bez vozidla existuje možnost provozovaná společností Tallink-Silja z centra Stockholmu přímo do Tallinnu. Jiní provozovatelé trajektů nabízeli trasu ze Stockholmu do Tallinnu na sezónní bázi (např. Viking Line), i když v současnosti je jedinou možností Tallink-Silja.

Existuje několik tras z Tallinnu a Paldiski do oblasti Stockholmu ve Švédsku.
Existuje několik tras z Tallinnu a Paldiski do oblasti Stockholmu ve Švédsku.

Fakta + čísla

Aktivní trajektové trasy 2 - Viz níže
Hlavní provozovatelé trajektů DFDS a Tallink-Silja
Přejezdy za den 3

Trajektové trasy

Trasa Poznámka Informace o rezervaci
Kapellskär do Paldiski Provozováno DFDS a Tallink-Silja pro nákladní vozy a cestující s vozidly. Tato trajektová trasa je vhodná pro ty, kteří cestují vozidly, protože města Paldiski a Kapellskär se nacházejí daleko od Tallinnu a Stockholmu.
Stockholm do Tallinnu Provozuje celoročně Tallink-Silja a příležitostně Viking Line, také podle sezónní poptávky. Trajekty ze Stockholmu do Tallinnu mají obvykle krátkou zastávku na ostrovech Åland. V době psaní tento trajekt funguje každý druhý den, i když v létě je frekvence obvykle denní.

Provozovatelé trajektů

Zjistíte, že trajekty z Tallinnu a Stockholmu budou z pohledu cestujících nejpohodlnější. Nicméně v závislosti na tom, co hledáte (jako jsou řidiči kamionů), mohou být výhodnější nákladní trajekty s odjezdem z Paldiski a Kapellskär.

Nejčastější dotazy

Kolik trajektů je mezi Švédskem a Estonskem?

Mezi Švédskem a Estonskem vedou dvě hlavní trasy: ze Stockholmu do Tallinnu a z Kapellskär do Paldiski. Kapellskär i Paldiski jsou velmi blízko hlavních měst Stockholmu a Tallinnu.

Existuje trajekt ze Stockholmu do Tallinnu?

V současné době existuje jeden trajekt ze Stockholmu přímo do Tallinnu, provozovaný společností Tallink-Silja. Jiní operátoři, jako je Viking Line, tuto trasu čas od času nabízejí.

Kteří provozovatelé trajektů z Estonska jezdí do Švédska?

Z Estonska v současné době jezdí do Švédska dva provozovatelé trajektů: DFDS a Tallink-Silja.


Ostatní trajektové trasy Baltského moře


Hledání lístků na trajekt

Trasy uvedené na této stránce lze rezervovat přímo pomocí FerryScan! Pomůžeme vám s každým krokem procesu rezervace.

Hledat výlety zde
Logo skenování trajektu
Cookies nám pomáhají poskytovat Vám naše služby. Využíváním těchto služeb souhlasíte s jejich použitím. Dozvědět se více