Trajekty a plavby mezi Finskem a Estonskem

Mnoho trajektů křižuje Baltské moře mezi Finskem a Estonskem, což z něj činí jeden z nejrušnějších úseků moře na světě. Hlavní trasa spojující Helsinky s Tallinem je jednou z největších v Baltském moři a rozhodně největší mezi oběma zeměmi. Je také možné přejít mezi Tallinnem a Mariehamnem (ostrovy Ålandy). V současné době plavbu mezi Finskem a Estonskem provozují tři provozovatelé trajektů, z nichž každý nabízí cestujícím něco jiného.

Hlavní trajektové trasy mezi Finskem (nahoře) a Estonskem (dole). Tato oblast Baltského moře je jednou z nejrušnějších na světě a obě hlavní města spojuje mnoho osobních trajektů.
Hlavní trajektové trasy mezi Finskem (nahoře) a Estonskem (dole). Tato oblast Baltského moře je jednou z nejrušnějších na světě a obě hlavní města spojuje mnoho osobních trajektů.

Fakta + čísla

Aktivní trajektové trasy 2 (viz níže)
Hlavní provozovatelé trajektů 3 – Viking Line, Tallink-Silja, Eckerö Line (viz níže)
Přejezdy za den 20+

Trajektové trasy

Zdaleka nejoblíbenější trasa z Finska do Estonska spojuje hlavní města Helsinky a Tallin. Obvykle je praktičtější jet trajektem než letět mezi Finskem a Estonskem a na výběr je mnoho možností.

Trasa Poznámka
Mariehamn a Långnäs do Tallinnu Tallinn je spojen s Ålandskými ostrovy ve Finsku trajekty do Stockholmu. Trajekty do Stockholmu zastavují na Alandských ostrovech a poté pokračují do Stockholmu. Pokud trajekt zastaví během dne, bude v Mariehamnu, jinak se Långnäs používá během večera. Tyto trajekty jsou zřídka provozovány společnostmi Tallink-Silja a Viking Line v závislosti na sezóně.
Helsinky do Tallinnu Nejoblíbenější trajektová trasa v Baltském moři s téměř hodinovými odjezdy v létě. Provozuje Viking Line, Tallink-Silja a Eckerö Line.
Helsinky (Vuosaari) do Tallinnu (Muuga) – pouze nákladní Pokud cestujete autem, je možné cestovat ze samostatných nákladních přístavů v Helsinkách a Tallinnu, což řidičům umožňuje objíždět centra měst. Tyto pouze nákladní trajekty jsou provozovány společnostmi Tallink-Silja a Eckerö Line (prodávané jako Finbo Cargo).
Hanko PaldiskimuPřerušeno Dříve provozováno společností DFDS Seaways pro nákladní dopravu, ale od roku 2022 přerušeno.
Pohled na centrum Tallinnu z jeho největšího osobního přístavu.
Pohled na centrum Tallinnu z jeho největšího osobního přístavu.

Provozovatelé trajektů

Mezi Finskem a Estonskem jsou poměrně velké rozdíly mezi provozovateli trajektů. Je tam něco pro každého. Pro pěší pasažéry jsou vhodné Eckerö Line, Viking Line a Tallink Silja s velkými moderními loděmi. Podle našich zkušeností má Eckerö Line obecně nejlevnější denní nebo denní jízdné, ačkoli můžete najít nabídky od jakéhokoli operátora. Pokud často cestujete mezi Finskem a Estonskem, můžete se stát členem věrnostního klubu každého operátora a často získat směšně levné letenky (např. zpáteční 1 euro).

Pro řidiče nákladní dopravy a cestující s vozidly může být preferován přechod DFDS mezi Hanko a Paldiski, protože jsou to spíše malá města a je zde menší zácpa a turistický ruch. Také z Helsinek Vuosaari, Tallink-Silja a Eckerö Line (Finbo Cargo) nabízejí nákladní trajekt do přístavu Tallinn Muuga. Tyto přístavy jsou mimo centrum města a jsou snadněji přístupné než centrální přístavy.


Ostatní trajektové trasy Baltského moře


Hledání lístků na trajekt

Trasy uvedené na této stránce lze rezervovat přímo pomocí FerryScan! Pomůžeme vám s každým krokem procesu rezervace.

Hledat výlety zde
Logo skenování trajektu
Cookies nám pomáhají poskytovat Vám naše služby. Využíváním těchto služeb souhlasíte s jejich použitím. Dozvědět se více