Trajekty a plavby mezi Německem a Švédskem

Německo a Švédsko jsou dobře propojeny osobními a nákladními trajekty. Existují nejméně čtyři pravidelné trajektové trasy spojující Německo a Švédsko. V Německu trajekty vyplouvají z přístavů Kiel, Lübeck (Travemünde) a Rostock. Ve Švédsku odjíždějí trajekty z Göteborgu, Malmö a Trelleborgu. Jet trajektem z Německa do Švédska může být rychlejší a pohodlnější způsob než jízda přes Dánsko. Mnoho trajektů nabízí noční odjezdy, což je velmi pohodlné.

Mnoho trajektů spojuje severní Německo s jižním Švédskem.
Mnoho trajektů spojuje severní Německo s jižním Švédskem.

Fakta + čísla

Aktivní trajektové trasy 4+ (viz níže)
Hlavní provozovatelé trajektů 3 - Stena Line, Finnlines a TT-Line
Přejezdy za den 16+

Trajektové trasy

Trasa Poznámka
Rostock do Trelleborgu Jedna z nejoblíbenějších tras mezi Německem a Švédskem. Mezi Stena Line a TT-Line je mnoho odjezdů po celý den i přes noc.
Kiel do Göteborgu Speciální trasa spojující Kiel s druhým největším městem Švédska. Stena Line provozuje tuto trasu s denním nočním trajektem. Ve špičce může být na trasu přidán druhý trajekt, který poskytuje dva odjezdy denně v každém směru.
Lübeck/Travemünde do Malmö Finnlines spojuje Lübeck (přístav Travemünde) s Malmö, s 2-3 odjezdy denně v každém směru. Tato trasa je velmi zaměřena na řidiče nákladních a nákladních vozidel, vítáni jsou však i běžní cestující. Malmö se nachází hned na druhé straně mostu Øresund od Kodaně.
Lübeck/Travemünde do Trelleborgu Provozováno společností TT-Line s několika denními odjezdy.

Provozovatelé trajektů

Hlavními provozovateli trajektů mezi Německem a Švédskem jsou Stena Line, Finnlines a TT-Line. Zážitky na palubě se mohou značně lišit v závislosti na konkrétní trase, roční době a lodi. Trajektové trasy mezi Finskem a Švédskem jsou obecně více utilitární ve srovnání s jinými trasami v Baltském moři.


Ostatní trajektové trasy Baltského moře


Hledání lístků na trajekt

Trasy uvedené na této stránce lze rezervovat přímo pomocí FerryScan! Pomůžeme vám s každým krokem procesu rezervace.

Hledat výlety zde
Logo skenování trajektu
Cookies nám pomáhají poskytovat Vám naše služby. Využíváním těchto služeb souhlasíte s jejich použitím. Dozvědět se více